torsdag, september 11, 2008

El dia de Catalunya

11 september 1714 tvingades Barcelona kapitulera till franska och kastiliska soldater efter 13 månaders belägring av staden.

En röd dag för katalonerna men inte för oss svenskar. Vi jobbar efter sveriges röda dagar, vilket är ganska komiskt eftersom vi ändå betalar spansk skatt och bor här. Men det är nog för att man ska kunna åka hem på de röda dagarna.

Jag var på väg till consum för att köpa vatten men det var stängt, förstod inte riktigt varför men jag frågade en kille. 
Men vattnet kom hem ändå, släpade 12 liter vatten från Spar, uppför de 15 trapporna med 83 trappsteg. Då känner man att man lever ska ni veta.
Det är skönt att ha det gjort, man behöver göra det två gånger i veckan ungefär, beror lite på.

Nu är jag mest irriterad på att msn inte fungerar, efter jobbet är det ingen inne så det är bättre nu, men inte nej.

Snart är det helg, längtar som bara den.
Imorgon ska Madelene och jag göra nånting efter jobbet (hoppas innerligt att vi inte slutar nio för folk kommer vilja hänga en genom luren, det skulle iallafall jag vilja)
På lördag ska Alejandro y yo a la playa, ska försöka få med Madelene dit också. 

Idag är det bara 15 dagar kvar och fem eller sex jobbdagar kvar. Och ja, jag skulle inte räkna ner men det är ett inbyggt alarm som sitter fast där. Det känns bra att räkna ner, speciellt till semestern.

Igår pratade jag med pápa för första gången sen jag åkte, han var äntligen hemma. Vi hann bara prata i fem minuter men bättre det än inget. 
Innan det pratade Daniel och jag om abonnemang, fast om annat också. Idag ska jag ringa honom igen, för han ska antagligen bli kund, det känns helt mongo att Daniel köper något av mig, eller inte för att det är av mig egentligen men. 
Och efter jobbet fick jag äntligen tag i Robin, det var kul att prata, vi har inte heller pratat eller någonting överhuvudtaget sen jag åkte.
Varken pappa eller Robin hörde vem det var först i luren, sedan förstår jag deras förvirring över 08 numret. 

Det kändes jätte bra att prata med de igen :)

Mamma och Magnus pratar jag med på msn annars och i telefonen när det finns tid. Vi har bara två femton minuters raster, och där ska man hinna pissa och ta luft eller köpa kaffe, så det finns inte mycket tid.

På lördag kommer Robyn hit till Barcelona, hon spelar på Razzmatazz. Sen kommer The Streets hit 16 november och Lykke Li den 19 september, ska jag fortsätta? 
Backyard babies fjärde oktober...

Är det någon som ska på Colplay på onsdag eller torsdag i Stockholm? Den som ska får gärna ta ett kort åt mig eller vara där själsligt åt min själ.


Upptäckte precis att mina oliver innehåller ansjovis .. alltså jag tror jag spyr !

Inga kommentarer: