måndag, februari 25, 2008

Indien - 2 - 3februari (lördag - söndag)

Vägen till Indien är lång. Först åkte vi tåg till Göteborg, satt på centralen i ca fyra timmar, sedan åkte vi flygbuss till landvetter. Där skulle vi tillbringa natten, för att sedan ta planet till Frankfurt. Vi var på landvetter mellan 23.30 - 07.00, rätt drygt eftersom det inte gick att sova. För att fördriva tid fick ipoden göra sitt, körde rally med väskvagnarna och sprang i motsatt rulltrappa.
Sen var det morgon och vi tog flyget till Frankfurt, jag förlorade inga saker. Fast öronont! Flygsäkerhetsreglerna börjar bli en aningens överdrivna. Ida och jag pratade och skämtade om kapning och det fick man visst inte, folk kunde tro att man var kapare. 
På Frankfurt väntade vi inte särskilt länge, det tog ett tag att komma till rätt gate. Det kändes att man kommit till den indiska avdelningen, det var extremt varmt där.

Flygresan till Chennai tog ca nio timmar. Man fick lunch och middag, det fanns vegetariska alternativ, maten var god för att vara flygplansmat. Och maten innehöll ris, konstigt va?
På planet till frankfurt fick vi en macka med ost och smör, en paprika bit och två pyttesmå salladsblad. Jag torkade bort smöret så gott det gick, men mackan var ingen höjdare. 

På båda flygen satt jag bredvid Ida, men under den långa så satt en fet italienare på min sida och en indier på Idas. De hade nåt äckligt gemensamt, de petade i näsan hela tiden. Det var inte diskret heller utan hela jävla fingret var uppkört!
Vi sov och halvsov i princip hela resan. 

Väl framme i Chennai så var det väldigt mycket folk och trafik. Man kände sig som en kändis på röda mattan när man gick ut.
Kan även säga att det var väldigt skönt att sova i en säng! 

Inga kommentarer: